Közélet

Életfogytiglant kapott a bátmonostori hármas gyilkos

A többiek ennél jóval kevesebbel megúszták. A tettesek két férfit lelőttek, egy nőt pedig összevertek majd megfojtottak.

Elítélte a bíróság a bátmonostori hármas gyilkosokat. Egyiküket életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtották, a másik három vádlott 12, 15 illetve 17 évet kapott. A döntés jogerős. 

A táblabíróság társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlottat, a jelenleg 32 esztendős férfit, és döntött arról is, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A gyanú szerint 2008-ban egy bajai nőt és élettársát, egy évvel később pedig egy ugyancsak bajai férfit gyilkoltak meg és ásták el Bátmonostor határában. Az eltűntekről aq rendőrök gyanították, hogy bűncselekmény áldozatai lettek és ez be is bizonyosodott 2010 nyarán, amikor rátaláltak a három holttestre. Mindannyiukkal brutális módon végeztek.

A vádirat szerint a gyilkosságokat az elsőrendű vádlott tervelte ki, mivel milliókkal tartozott a nőnek. Társaival gödröt ásatott, a párt elcsalta az otthonába, velük vacsorázott, majd társai segítségével megölte őket. A férfit közelről tarkón lőtték, a nőt pedig fémcsövekkel verték össze majd gyorskötözővel megfojtották. A holttesteket ezután az erődbe vitték, majd elmentek áldozataik házába, és elvittek pár holmit, hogy úgy tűnjön, mintha elutaztak volna.

A nyomozás alatt derült ki, hogy egy másik gyilkosság is hozzájuk köthető. Az elsőrendű vádlott egy férfit ölt meg, akinek viszonyba kezdett a feleségével. Őt közvetlen közelről lőtte fejbe kétszer. Társai ezúttal is segítettek elrejteni a holttestet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik