Közélet

“Nem vagyok szörnyszülött” – megszólalt Szita Bence gyilkosa

A nő állítja, ő ki sem szállt a kocsiból, megfenyegették, Bogdánt tőrbe csalták, Kertész pedig ott sem volt. A lemez a régi, a tettesek még mindig egymásra mutogatnak.

Az ártatlanságukat bizonygatták ismét Szita Bence gyilkosai. Az ügyben már egy éve megszületett a jogerős ítélet, mindannyian tényleges életfogytiglant kaptak, ám a trió tagjai nem nyugszanak, – ahogy eddig is – egymásra mutogatnak, és szabadulnának a rácsok mögül. A HírTV Riasztás című műsorát keresték fel, hogy elmondják, mi és hogyan történt. Természetesen mindenki másképp emlékszik: Polcz Erika állítja, a két férfi ölt, Bogdán József szerint Polcz Erika, Kertész József szerint pedig Bogdán. Hát így.

“Tudom az igazságot”

A nő – a meggyilkolt kisfiú nevelőapjának egykori barátnője – azt mondta, nem igaz, hogy azért akarta volna megölni a gyereket, mert úgy érezte, hogy az útjában állt, hiszen – mint fogalmazott – imádta és szerette őt, a gyerekei nevelésével példálózott illetve, hogy neki nem fontos, hogy együtt éljen egy férfival. Állítása szerint csavarogni ment Bencével, amikor Bogdán odament hozzájuk, és kérte, hogy vigye el a városig, a barátjához. Ott találkoztak Kertésszel. A riporter kérdésére elmondta, ismerte őket, mert utóbbinak gyakran adott kisebb összegeket kölcsön, segített neki. Aztán elvitték őt arra a helyre, ahol Bencét megölték, nem szállhatott ki a kocsiból és nagyon félt, mert megverték.  Ezalatt végeztek a gyerekkel. A vadászoknak, akikkel ott találkoztak, azért nem szólt, mert nagyon megrémült – válaszolta ismét a riporter kérdésére. Hogy a kisfiúnak miért kellett meghalnia, mi volt a motiváció, természetesen fogalma sincs. Köze persze van hozzá, hiszen “belekeveredett ebbe a rémálomba”.

Szerinte sokan hisznek neki, a családja, a barátai, a kollégái. Ők tudják, hogy sosem lenne képes elkövetni azt, ami miatt elítélték. “Tudom az igazságot, tudom a magam részéről ezt az egészet, nem vagyok szörnyszülött és nem vagyok gyilkos” – mondta elcsukló hangon. Társainak – vagy ahogy ő nevezi, az igazi gyilkosoknak – pedig üzent: „ bízom a Jóistenben, hogy megszólal a lelkiismeretük és el fogják mondani az igazságot, mert hány családot tesznek még tönkre ezzel, hány embert tesznek még tönkre ezzel. Nem volt még elég?” Nem fogja hagyni, hogy ártatlanul üljön azért, amit nem ő követett el. Arcát  ugyanakkor nem vállalta.

“Oda egy pancser kellett, mint én”

Bogdán József  – aki az ítélet szerint a gyilkosságot végrehajtotta – rengeteg irattal érkezett az interjúra, persze ő is a saját igazát bizonygatja. Szerinte a nő ölt, őt pedig tőrbe csalták, szexelni hívták az erdőbe, oda, ahol megölték a gyereket, aki addigra már halott volt. Erről persze ő nem tudott. Akkor sem ölne, ha százmilliót adnának neki, vagy többet, mert ő bizony gyerekszerető, a barátai csemetéinek még ajándékot is vitt, ha látogatóba hívták – ezzel és ehhez hasonlókkal próbált érvelni.  “Oda egy pancser kellett, mint én, hogy engem be tudjanak vinni és rám tudják terelni az összes bűncselekményt”- hangoztatta. Ha nem bízna abban, hogy ártatlansága miatt kikerülne, biztosan felakasztaná magát. De bízik. Arra kérdésre, miszerint erőszakosnak tartja-e magát, azt mondta, ha” szükséges erőszakos, ha nem, akkor nem”.

Ő ott sem volt

Kertész József állítja, ő október elején – azaz a gyilkosság előtti hetekben – jelezte a hatóságnak, hogy az asszony meg akart szabadulni Bencétől, akit ő soha nem látott, nem találkozott vele. Korábban azt vallotta, való igaz, hogy ott volt, amikor a gyerekkel végeztek, de nem bírta nézni. Most azzal rukkolt elő, hogy mégis máshol tartózkodott a kérdéses időben, egy nővel volt, aki azóta öngyilkos lett. Ezt 24 tanú látta is, de nem idézték be őket. Szerinte Bogdán ölt.

Kegyetlen és ostoba

Szita Bence mindössze 11 éves volt, amikor megölték. Az asszony maga értesítette a rendőrséget, hogy a gyereknek nyoma veszett. Pár napon belül előkerült a holttest. A terv kegyetlen volt és ostoba, a rendőrök pillanatok alatt átláttak rajta. Társai is voltak, két hajléktalan férfi. Nem állt távol tőlük az erőszak, egyikük évekig ült börtönben erőszakos bűncselekmények miatt, míg a másik rendszerint a családján vezette le dühét. A rendőrség az eljárás alatt nem beszélt arról, mi történt pontosan a végzetes napon, csupán annyit árultak el, az elkövetés eszközeit, a kést és az ásót megtalálták. A vádemeléskor, illetve később a tárgyalóteremben azonban felfoghatatlan részleteket tártak fel. Bencét szívtelen gyilkosai elásták, majd amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt,halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta. Az asszony korábban próbálta “méreggel” megölni a gyereket, szalicilsavat vetett be, amelyet elsősorban tartósításra, fertőtlenítésre használnak. Olyan tervei is voltak, hogy a holttestet savval önti le, hogy felismerhetetlenné tegye.

A tettesek első-és másodfokon is tényleges életfogytiglant kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik