Közélet

Megszólalt a Győrben megerőszakolt kamaszlány

arnyek(960x640).jpg (árnyék, )
arnyek(960x640).jpg (árnyék, )

„A kezeimet a testemhez szorította... A kést nekem szegezte. Azt mondta, ha nem ellenkezem, csak akkor nem bánt"- mondta.

Megszóltalt az a 17 éves lány, akit a napokban erőszakolt meg egy többszörösen büntetett előéletű férfi Győrben. A család a Kisalföldet engedte be az otthonába. A kamasz a lapnak elmondta, a barátját kísérte ki a pályaudvarra, aztán indult haza. Este 7 óra lehetett, amikor buszra szállt. Akkor még nem figyelt fel későbbi támadójára, ám utólag már emlékezett, hogy ott ült ő is.

„Leszálltam, s elindultam hazafelé. Át akartam vágni, egy rövidebb utat választottam, ahol egyelőre építkeznek. Ekkor támadt rám hátulról a férfi. A kezeimet a testemhez szorította az egyik kezével, a másikkal a számba nyúlt és elfordította a fejemet. Sikítottam és nagyon féltem. A kést nekem szegezte. Azt mondta, ha nem ellenkezem, csak akkor nem bánt…” – folytatta. A férfi végig úgy szólította: hercegnőm.

Édesapja szerint az a borzasztó, hogy a lánya sikolyát három kutyasétáltató is hallotta, mégsem segített senki. Az anya állítja, ők utána azzal hárítottak, hogy miért nem kiáltotta gyermekük inkább azt, hogy “segítség”.

„Igen, úgy indultam neki, hogy ez az ember nem éli túl, ha elfogom. Letepertem, de nem bántalmaztam, mert eszembe jutott a családom. Szükségük van rám, nem kerülhetek e miatt az ember miatt börtönbe”- mondta az egykor rendőrként szolgáló apa, aki kollégái kiérkezéséig visszatartotta az erőszakolót. A gyanúsított testén egyébként csak hámsérüléseket találtak az orvosok, vagyis nem esett komoly bántódása.

A lány reméli, támadóját soha nem engedik ki a börtönből. Azt mondta, esténként fél elaludni. “Ott van akkor megint mögöttem” – fűzte hozzá.

A férfi előzetes letartóztatásáról kedden dönt a bíróság. Az is kiderülhet,  hogy vonatkozik-e rá a „három csapás” törvény. Ha igen, akkor életfogytiglanra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik