Közélet

100 kilométert utazott az arcába döfött késsel

juacelo nunes (kés, )
juacelo nunes (kés, )

A brazil férfit verekedés közben szúrták arcba egy harminc centiméter élű késsel.

A 39 éves férfi az esetet követően autóba ült, és 100 kilométert vezetett, hogy orvosi segítséget kapjon. “Vasárnap hajnali fél ötkor érkezett, két órával később megműtötték. A kés kioperálása három órát vett igénybe, a páciens jól van, szövődmények nem léptek fel” – közölte Ana Flavina Soares, a teresinai kórház szóvivője az AFP-vel kedden.


Kép forrása: irishmirror.co.uk

Az orvosok szerint a kés Juacelo Nunes bal szeme alatt hatolt be, áthaladt a szájüregen és az állkapocs állította meg. “Több vénát és ideget is ért a szúrás, halálos is lehettek volna” – mondta Gilberto Albuquerque, aki szerint meglepetés a férfi gyors gyógyulása.


Kép forrása: mirror.co.uk

A fejsérülésen kívül Nunest három másik szúrás is érte, kettő a mellkasán, egy a vállán. A csetepaté, melyben a férfival így elbántak, az északkelet-brazíliai Piaui állam fővárosától, Teresinától száz kilométerre, Agua Branca városban, egy összejövetelen történt. Nunes több mint két óra alatt jutott a kórházba, mindvégig tudatánál volt. Két-három napot még a kórházban kell töltenie, mivel a legsúlyosabb szúrás a tüdejét érte – magyarázta Soares.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik