Közélet

Monorierdei baleset: hatan kórházban

A sérültek közül négy tűzoltó.

Mint ahogy arról beszámoltunk, súlyos baleset történt a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt: tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak. Zalavári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyszínre egy mentőhelikopter, egy esetkocsi, valamint két mentőautó érkezett.

Hatan megsérültek, ketten súlyosan. A sérültek közül négyen tűzoltók.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy az első adatokkal szemben a balesetben négy személyautó érintett. A szóvivő elmondta: a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott, és a mögötte haladó vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A személyautóban egy ember az ütközés következtében a roncsba szorult, őt a tűzoltók kiszabadították és átadták mentőknek. A balesetben négy tűzoltó is megsérült.

Arról, hogy a balesetben érintett további három személygépkocsival pontosan mi történt, a rendőrség egyelőre nem tudott az MTI-vel részleteket közölni. A rendőrség teljes útzár mellett helyszínel, a forgalmat Monoron keresztül terelik – tudatta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik