Közélet

Meghosszabbították a nyomozást a postánál

A rendőrség a gépjármű-értékesítések miatt indított nyomozást a Magyar Postánál. A feljelentés szerint a járműveket nyomott áron adták el.

Jövő márciusig meghosszabbította a rendőrség a Magyar Posta gépjármű-értékesítései miatt indított nyomozást – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az újság szombati cikkében emlékeztet: a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult ügyben tavaly év végén egy volt postai alkalmazott tett feljelentést. Szerinte a posta használt, leselejtezett gépjárműveit jelentősen a piaci ár alatt értékesítették 2006 és 2011 között, amivel komoly anyagi veszteséget okoztak az állami vállalatnak. A feljelentés szerint a járműveket főként kereskedőknek adták el, de annyira nyomott áron, hogy azok akár 50 százalékos haszonnal tudták továbbértékesíteni az autókat.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya nyomoz. Tájékoztatásuk szerint több kihallgatás is volt az ügyben, gyanúsított azonban egyelőre nincs – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik