Közélet

Titokzatos volt és szorgos, mint a Viszkis

cs richard (bankrablás, miskolc, )
cs richard (bankrablás, miskolc, )

Öt éve fosztogatta az ország bankjait a Miskolcon lebukott, 37 éves Cs. Richárd. Családja és a barátai semmit sem sejtettek.

Öt év alatt az egész országot végigrabolta az a férfi, akinek utolsó, miskolci akciója úgy végződött, hogy egy nő letépte a fejéről a maszkját. A 37 éves Cs. Richárd összesen huszonhárom pénzintézetet rámolt ki, már csak hét kellett volna neki ahhoz, hogy utolérje hírhedt elődjét, a Viszkist – írja a Blikk.

A nyomozók meglepetten hallgatták, amint a férfi az elfogása után, az első kihallgatásán, kérdés nélkül, magától kezdi el sorolni korábbi bűncselekményeit. Egy újpesti bankkal kezdett 2009-ben, aztán még öt fővárosi, és tizennyolc vidéki pénzintézetben járt, többek között Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Szegeden és Győrben. Általában csak egy-két millió forintot tudott zsákmányolni, köszönhetően az időzáras páncélszekrényeknek.

Cs Richárd Budapesten élt élettársával, és kétéves gyermekével. Főállásban internetes kereskedelemmel foglalkozott, a családja és a barátai az évek során nem is sejtették mivel egészíti ki a férfi a jövedelemét. Rend szerint egy szatyorba dobta a maszkját és flóbert pisztolyát, amikor rabolni indult, a zsákmány jórészét pedig adósságtörlesztésre fordította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik