Közélet

Gyerekeket zsaroltak Zalában

árnyék (árnyék, )
árnyék (árnyék, )

A fiataloknak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel.

Vádat emelt az ügyészség két 16 éves kamasz és egy 19 éves fiatal ellen, akik zsarolással próbáltak pénzt szerezni Zalaegerszegen. A legidősebb fiú már többször állt bíróság előtt, próbaidős, ahogy egyik társa is.

A Zala Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a társaság Zalaegerszeg belvárosában, a Dísz tér közelében  állított meg három általános iskolást még októberben. Körbeállták őket, és pénzt kértek, pontosabban, hogy „segítsék ki őket pár száz forinttal”. A gyerekek először azt válaszolták, hogy nincs pénzük, mire az egyik vádlott felszólította őket, hogy „mutassák meg a kabátjukat”. Barátja közbeszólt, hogy „ha nem teszik, amit mondanak, akkor szájba csapják őket”. A fenyegetés hatására az egyik diák megmutatta a kabátját, majd a nadrágzsebéből kivettek  50-60 forint aprópénzt. Amíg ez történt, nem engedték el.  Ezután a másik gyereket is megfenyegették,  hogy „ha nem ad pénzt, szétvágják a fejét”,  elvették 500 forintját, míg a harmadiknál nem találtak pénzt.

Mindössze egy órával  később a Kovács Károly téren lévő, az áruházak közötti lépcsősor közepén a lefelé tartó, – szintén általános iskolába járó – tanulóval tették ugyanezt. Útját állták és közrefogták. Az egyik  kamasz megkérdezte tőle, hogy „nem lenne-e egy kis pénze, mert ha nem lenne, akkor nagy baj lenne!”.  A diák megijedt a fenyegetéstől, ezért táskája egyik fiókjából elővett 50 forintot és átadta nekik. Ezután felszólították, hogy „pakolja ki a táskáját, hátha van még pénz”. A fiatal engedelmeskedett, így került elő még 210 forint, amit a számológépével együtt elvettek tőle.

A trió tagjai előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik