Közélet

10 percig élt az újszülött – Lerázta a gyászoló kismamát a budapesti kórház

babanapló (babanapló)
babanapló (babanapló)

Nem adta ki a patológiai jelentést a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház egy monori nőnek, akinek koraszülött kislánya mindössze tíz percig élt - írta a nol.hu.

A rendőrségen tett bejelentést egy monori anyuka, aki hiába kérte többször is, nem kapta meg a gyermeke halálával kapcsolatos patológiai vizsgálati jegyzőkönyvet a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórháztól – jelentette a nol.hu. A lap cikke szerint Fedko Vira július 3-án, a terhesség 21. hetében szülte meg kislányát, aki csak tíz percig élt.

“A gyermek koraszülött volt, de élve született, látni nem láttam egyszer sem” – mondta el a lapnak a nő. Az anyuka elmondása szerint az orvos azt mondta neki, hogy 21 hetes korát figyelembe véve a gyermekkel minden rendben van, de egy órával később már azzal a hírrel tért vissza, hogy a gyerek meghalt.

Amikor Fedko Vira másnap távozott a kórházból, kapott egy igazolást a magzat elhalálozásáról, amiben az áll, hogy a baba 10 perces korában halt meg. A halotti anyakönyvi kivonatot nem tudják kiállítani, mert hiányzik a patológiai vizsgálati jegyzőkönyv, amit a nő azóta sem kapott meg.

A nol.hu cikke szerint az anya végül elment a rendőrségre, ahol azt állította: a kórházban mindenhol lerázták. A kiállított papírok is hibásak,mert az áll a zárójelentésben, hogy egy nő műtötte, miközben őt férfi orvos operálta. „Szeretném tudni, hogy mi lett a gyermekemmel, hol van most, tényleg halott-e, miért nem állítják ki a szükséges papírokat” – fogalmazott az anya szeptember 30-án a rendőrségen.

A lap megkereste az esettel kapcsolatban a kórházat, ahol annyit közölt az intézmény főigazgatója, hogy “a bejelentés alapján a belső vizsgálatot megindítottam, amely még jelenleg is folyamatban van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik