Közélet

Megszólalt a százhalombattai gyilkos anyja

A fiatalt tévképzeletek gyötörték, rokonai is féltek tőle.

Megszóltalt a százhalombattai kettős gyilkossággal gyanúsított fiatal anyja. Az asszony a Borsnak adott interjút. A nő a lapnak elmondta, egyedül nevelte két gyermekét, mert a férje 18 évvel ezelőtt meghalt egy balesetben. A kapcsolatuk jó volt, igyekezett mindent megadni neki. Fia viselkedése azonban idén júniusban megváltozott, téveszméi úgy kezdődtek, hogy azt képzelte, valaki ki akarja irtani a családját. Takarókat tett az ablakokra, hogy ne lássanak be. A villanyt sem engedte felkapcsolni, mert azt hitte, figyelik őket. Ahogy telt az idő, állapota egyre súlyosabb lett, például ült az ágyán és órákon át nevetett, és rohamok törtek rá. Ilyekor azt ordította, hogy megöli szeretteit. Bár tiszta pillanataiban kedves volt, mégis rettegtek tőle hozzátartozói.

„Miután megütötte a húgát, hívtunk rendőrt, de nem vitték el. A pszichiátriára önként nem vonult be. Tehetetlenek voltunk. Tudom, csúnya dolog, de imádkoztunk, hogy történjen valami és zárják be” – mondta az asszony, aki beszélt arról is, hogy fia olykor marihuánát szívott, de kipróbált szintetikus drogokat is.

A gyilkosság napján a fiatal nem ment haza. Nyomozók keresték, de nem mondták meg, miért. A húga összetalálkozott az utcában az elhunyt házaspár gyermekével, tőle tudta meg, hogy mit tett a bátyja. Arra a kérdésre, mondott-e valamit, mielőtt elrendelték előzetes letartóztatását, az asszony elárulta, fia azt mondta neki, „anya, most legalább meggyógyítanak”.

Ahogy arról beszámoltunk, a gyilkosság múlt hét kedden történt Százhalombattán. Az áldozat egy 65 éves férfi és egy 57 éves nő. A Blikk korábban azt írta, a fiatal fél napig fogva tartotta a barátját, és közben arra készült, hogy megöli a szomszédot, és további vérontást is tervezett. A lap szerint a gyanúsított nagybátyjánál akart elrejtőzni, ám felismerték a buszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik