Közélet

Kalapáccsal verték az őrt az Andrássy úti rablók

A brutális támadók luxusórákat zsákmányoltak, több százmillió forint értékben. Nagy erőkkel keresik őket. Egyikük biztosan orosz.

Először kalapáccsal ütötték a luxusórabolt 39 éves biztonsági őrének a fejét, aztán a magatehetetlenül heverő férfi fejbőrét rugdosás közben szinte teljesen lenyúzták annak a bandának a tagjai, akik szombaton rontottak be az Hublot Andrássy úti luxusóraüzletébe – írja a Blikk. Miután a támadók ártalmatlanná tették az őrt, a férfit és a két eladót is odabilincselték a radiátorhoz, hogy gond nélkül végezhessék dolgukat. Kalapáccsal bezúzták a vitrineket, amiket kipakoltak, aztán a több száz milliót érő órákkal felszívódtak.

A kórház főorvosa megerősítette, hogy a férfit náluk kezelik, de állapotáról a nyomozás miatt egyelőre nem akart részleteket elárulni. A lap úgy tudja, a biztonsági őrt már vasárnap leszedték a gépekről, és állapota stabil, ám felépülése még hetekig eltarthat. A két eladót a mentők szintén a baleseti intézetbe szállíották, őket már szombaton kiengedték.

A támadók egyébként maszkot nem húztak, ráadásul egyikőjük kukába dobott kabátjából egy fénykép is előkerült, ami a nyomozók szerint az egyik támadót ábrázolta. A rendőrök mára azt is kiderítették, hogy egyikőjük egy orosz bűnöző, így az sem kizárt, hogy a banda többi tagja is külföldről érkezett a fővárosba portyázni.

Ahogy arról beszámoltunk, a keresett orosz bűnöző a 48 éves Andrej Olegovics Visnyakov. A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki. A támadókról ezenfelül a rendőrség hétfőn képeket, videót és személyleírást tett közzé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik