Közélet

Nem emelnek vádat a szülei és 3 testvére halálát okozó kamasz ellen

A nyolctagú texasi család a floridai Disneylandbe tartott egy hálaadási vakációra, amikor az öt halálos áldozattal járó baleset történt – jelentette az amerikai sajtó. A szülők és a hat gyerek Louisiana állam egyik autópályáján haladt, amikor az autójukat vezető 16 éves fiú elaludt a volán mögött, és a jármű a két sáv közötti füves területre sodródott. A sofőr ekkor felébredt és félrerántotta a kormányt, de túlkorrigált és az autó felborult – közölte a louisiniai állami rendőrség.

A megpördülő autóból a nyolc családtag közül hatan kirepültek – azok, akiknek nem volt bekötve a biztonsági öve. Közülük csak egy élte túl a baleset, egy nyolcéves fiú, akit még mindig kórházban kezelnek. A halottak között volt a két szülő, Trudi és Michael Hartman, valamint három gyerekük: egy négyéves kislány, valamint egy 15 és egy 7 éves fiú.

 
Az autó, amivel balesetet szenvedett a texasi család
Fotó: Louisiana State Police 

Az autót vezető 16 éves fiú ellen a rendőrség eredetileg óvatlan járművezetés vádjával indított eljárást a halálos baleset miatt. A helyi ügyészség azonban később közölte, hogy mégsem emelnek vádat a kamasz ellen. „Ez a fiatalember már így is elég nagy büntetést kapott” – közölte Jerry Jones ügyész. 

(Megjegyzés: Az amerikaiak – legalábbi is innen Európából nézve – meglepően fiatal kortól vezethetnek autót. Egyes államokban már akár 15, de van hol már 14 évesen is korlátozott jogosítványt lehet szerezni. Texasban 16 év a korhatár a korlátozott jogosítvány megszerzéséhez, valamint egy tanfolyam elvégézésére és 30 órányi vezetési gyakorlatra – amiből tíz óra éjszakai vezetés – van szükség.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik