Közélet

Pofátlan termékbemutatós átverés Csorváson

Azzal az ígérettel sózták a 400 ezer forintos ágyneműt az idősekre, hogy a vételárat az Orzágos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) visszatéríti. Csalás miatt indult nyomozás.

A vizsgálattal egybekötött termékbemutatóra november 4-én került sor a Békés megyei csorváson. Az egyik tanú szerint először előadásokat hallgattak meg, majd a résztvevőket „megvizsgálták”: mellkasukra háromszög alakú szerkezetet tettek, tüdejük kapacitását egy fúvókával mérték meg – írja a penzcentrum.hu.

Az esetet a rendőrségen jelentő szemtanú 10 ezer forintos előleget hagyott a csalóknál, akik azzal hitegették az időseket, hogy az ágynemű 400 ezer forintos vételáráról szóló számlát beküldik az OEP-hez, amely majd megtéríti azt a vásárlónak. A károsult otthon telefonon érdeklődött az egészségpénztárnál, amely természetesen sosem hallott ilyen megegyezésről.
Az áru másnap megérkezett, a békéscsabai rendőrök pedig őrizetbe vették a 21 éves, pápai illetékességű M. Gergelyt, aki a termékbemutatón is ott volt. Kihallgatásán azt állította: csak a rendezvények megszervezésében és az áruszállításban segédkezett, de  visszatérítésre vonatkozó ígéretet nem tett. A háromtagú társaság tagjai közül két férfit már kihallgattak gyanúsítottként, a Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérletének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Korábban megírtuk, milyen praktikákkal veszik rá a csalók a vásárlásra a gyanútlan érdeklődőket a bemutatókon: jól felépített színházi előadásként végzi a profi csapat a dolgát, szedi ki az információkat, ülteti el a gyanút és készteti vásárlásra a termékbemutató vendégeit

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik