Közélet

Sötét hírek terjednek az erdélyi színésznő megöléséről

Kedden megkezdődtek a kihallgatások a feltehetően hétfőn hajnalban, az erdélyi Szatmárnémetiben megölt színésznő Gabriela Dorgai halálának ügyében – írja Szatmar.ro. Az igazságügyi orvostani szakértő szintén kedden elvégezte a holttest boncolását.

Ami egyelőre bizonyos, hogy Dorgai holttestét a Szamos partján találták meg lemeztelenítve, csak egy fél pár csizma volt a jobb lábán. A táskájából sem készpénz, sem a mobiltelefonja nem hiányzott. A nyomozók ebből arra következtettek, hogy a 42 éves színésznő nemi erőszak áldozata lett. Ez a boncolás eredményéből fog kiderülni.

A román ügyészség szerint minden kétséget kizáróan gyilkosság történt. Nem hivatalos források szerint a nő életét fulladás okozta, néhány törött bordája pedig egyértelműen erőszakra utal. Még kérdés, hogy egy vagy több személy okozta Dorgai halálát. A térfigyelő kamerák állítólag nem rögzítettek érdemi felvételeket.

Közben a városban több sötét történet is terjedni kezdett. Egy nő egy helyi lapnak azt állította, egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni, majd miután sikerült leráznia, a városközpont felé vette az irányt. Egy férfi egy gyanús alakot látott három héten keresztül a két Szamos-híd között.

Dorgairól kollégái is beszéltek. Kiderült, hányatatott gyermekkora volt: szülei öngyilkosok lettek. 1990-ben lépett először az Északi-Színház színpadára, főleg gyermekeknek szóló műsorokban lépett fel. Elvált, 17 éves lányát az édesapja nevelte – számolt be a Szatmar.ro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik