Közélet

Kínozták és folyamatosan kábították áldozatukat a magyar emberrablók

Azzal riogatták, hogy csípőfogóval levágják az ujjait, pisztolyt lóbáltak előtte, mondván, szétlövik a térdét. Tették mindezt állandó bántalmazás mellett.

Keserítse meg az életét – ez volt a feladata annak a gyanúsítottnak, aki napi 24 órában őrizte a Bécsből elrabolt, 66 napig fogva tartott osztrák férfit. Mindaddig kellett lelkileg gyötörnie az idős embert, míg meg nem törik és a háromfős banda meg nem szerzi a vagyonát. A társaság rendszeresen azzal riogatta a külföldi férfit, hogy csípőfogóval levágják az ujjait, pisztolyt lóbáltak előtte,  mondván, szét fogják lőni a térdét. Egyszer úgy megütötték, hogy arcán felrepedt a bőr – írja a Zsaru magazin.

Folyamatosan gyógyszerezték, elkábították. Egy sötét szobában töltötte napjait, földre tett szivacson kellett aludnia, csak engedéllyel kelhetett fel. Többször megrugdosták, kicsavarták a kezét, ha nem akart együttműködni, folyamatosan kínzással fenyegették. Egyszer sem engedték fürdeni, rendes ételt csak kétszer kapott, kenyéren és vízen élt, hogy mikor ehetett, arról egyik fogvatartója döntött. Elengedése előtt begyógyszerezték. Miután kitisztult az elméje, először nem mert segítséget kérni, mert azt hitte, támadói figyelik.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség egy 32 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves budapesti nő és egy 47 esztendős külföldi férfi ellen indított eljárást aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt. A gyanú szerint 2014 májusában a nő és külföldi cinkosa különös „állásajánlattal” kereste fel a harmadik gyanúsítottat. Alkalmi munkaadói felkérték arra, hogy a másik férfival együtt Bécsben megfigyelje a “célszemélyt”, majd egy előre megbeszélt alkalommal kábítsák el és hozzák Magyarországra. A bűntársak többször utaztak Bécsbe, hogy feltérképezzék kiszemeltjük mindennapjait, kidolgozzák a megfelelő stratégiát és eltervezzék, hogyan hajtsák végre biztonságosan a „feladatot”.

A gyanúsítottak augusztus 3-án elérkezettnek látták az időt az utolsó osztrák úthoz. Megjelentek az áldozat lakása előtt, majd amikor megérkezett, követték egészen a ház liftjéig, ahol egyikük megragadta, majd társa egy kábító hatású anyagot fecskendezett a testébe. Az eszméletlen férfit ezután egy táskában a ház elé leparkolt kocsijukhoz vitték, majd – egy külön erre a célra kialakított helyre – fektették és egy magyarországi erdei tanyára szállították.

Eközben a férfi eltűnéséről az osztrák hatóság – testvére bejelentése alapján – 2014. augusztus 7-én szerzett tudomást, és elrendelte a körözést.

A férfi őrzését a tanyán a magyar férfi látta el, akit a nő és másik, külföldi társa telefonon folyamatosan utasított azért, hogy a fogvatartottat – mint az fent olvasható – megtörje és kikényszerítse pénzét. A 32 éves férfi válogatott módszerekkel bírta rá áldozatukat arra, hogy aláírja azokat a papírokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a különböző bankokban elhelyezett vagyonához hozzáférjenek. A megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. A gyanúsított asszony külsejét megváltoztatva, a megbízásban megnevezett hölgy megjelenését utánozva, parókában jelent meg a bankfiókokban és így szerezte meg a férfi vagyonának egy részét.

Október elsején a nő családjának alsóörsi nyaralójába szállították át a “foglyot” ahol újabb egy hetet kellett eltöltenie. A két férfi október 8-án, este szállította vissza Ausztriába, ahol egy autópálya kihajtó melletti bokros területen kitették a kocsiból és magára hagyták. Napokkal később, október 11-án találtak rá az osztrák rendőrök a hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze. A férfi zavart volt és megviselt.

A tetteseket a budapesti nyomozók azonosították. A magyar férfit október 11-én Peremarton Gyártelepen, két társát pedig egy nappal később a fővárosban fogták el és vették őrizetbe.

A lap azt írja, a magyar rendőrök – mit sem tudva az osztrák nyomozásról – kezdtek vizsgálódni szeptember elején, amikor egy fővárosi bankfióktól bejelentést kaptak, hogy egy kiemelt ügyfelük szokatlan pénzmozgatásokat kért e-mailben és telefonon. A pénzintézet szerint a 67 éves férfi váratlanul valamennyi befektetését meg akarta szüntetni, majd az összes pénzét egy másik számlára kívánta utaltatni. A privát bankára hiába kérte, hogy személyesen beszéljék meg az ügyletet, egy homályos történettel állt elő arról, hogy Olaszországban kezelik, orvosa csak ritkán engedi telefonálni, e-mailezni, nem tud Budapestre utazni. Adatgyűjtés közben pedig egyre valószínűbbé vált, hogy nem önszántából kéri a tranzakciókat. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik