Közélet

Kiégett busz, megcsúszott rézsű, baleset

Egymást érik az országban a forgalomkorlátozások.

Pénteken reggel 7 óra 40 perc körül az M7-es autópálya 113-as kilométerszelvényénél (Nagykanizsa irányába) kigyulladt egy autóbusz, amely 49 utassal Budapestről tartott Szlovéniába. Amikor a tüzet észlelték a sofőr félreállt, mindenki időben le tudott szállni. Az utasok elszállításáról gondoskodtak. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. Mikor a siófoki tűzoltók kiérkeztek, már lángolt az autóbusz utastere. A műszaki mentés idejére a rendőrök a külső és a leállósávot lezárták, a forgalom a belső sávon haladt, de később mindkét forgalmi sávon megindult a forgalom. A busz műszaki mentésére még várni kell, így az továbbra is a leállósávban vesztegel, azt a forgalom elől elzárták. 

Baleset történt az 51-es főúton

Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök, miután  eddig tisztázatlan okból összeütközött egy munkagép és egy tartálykocsi reggel 6 óra 50 perc körül az 51. számú főút 21-es kilométerszelvényénél. Egy ember megsérült. Az érintett útszakaszról a forgalmat az 510. számú útra terelték a szigetszentmiklósi rendőrök. A helyszínelés után a forgalom ismét zavartalan.

Megcsúszott a partfal Pécsnél

Csak egy sávon halad a forgalom a 6-os úton, a város határában, a 190-es kilométernél a heves eső miatt megcsúszott az út menti rézsű. A háromból két sávot le kellett zárni. Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel tudatta, a forgalom a Pécs felé vezető kapaszkodó sávon halad, rendőri irányítással. A pálya vélhetően nem sérült meg, mindent megtesznek, hogy az út mielőbb teljes szélességében járható legyen. Az érintett szakaszon – a vasai elágazás és a laktanya között – a felázott partoldal 5-6 méter szélességben megcsúszott, kő, föld és sár került az útra. 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik