Közélet

Nőket tartottak fogva és sanyargattak a borsodi rémek – videókkal

Verték, fenyegették áldozataikat, akik moslékot ettek és fűtetlen pincében éltek.

Kényszermunka és zsarolás miatt indított eljárást a rendőrség Csernelyen két negyvenes éveiben járó nő és két, ugyancsak negyvenes éveit taposó férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a társaság kihasználta két helyi nő kiszolgáltatott helyzetét, megalázó körülmények között tartották őket és elvették minden pénzüket.

A gyanúsítottak csernelyi családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített nőt, akiket havonta 1-1 kilogramm cukorral és liszttel „láttak el”, továbbá ételhulladékokkal etettek. Volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, hol az egyik portán, hol a másikon. Kerestükből csak néhány ezer forintot kaptak meg. Lakhelyüket ugyan a közelmúltban kályhával látták el, de tűzifát csak egy-két kosárral kaptak. Mivel folyamatosan verték és fenyegették őket, elszökni nem mertek.

A rendőrök csütörtökön csaptak le a  “rabszolgatartókra”. Őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság már felvette a kapcsolatot a helyi szociális intézmény munkatársaival és megtette a szükséges intézkedéseket, hogy a két áldozat megfelelő helyre kerüljön – tájékoztatott a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvasói sztorik