Közélet

Sokkal több áldozata lehetett a csepeli pedofil tornatanárnak

Míg először arról lehetett tudni, hogy négy kisfiúval fajtalankodhatott, B. Tamás, most kiderült, hogy összesen 27 diák eshetett áldozatul – írja a Blikk.

A nyomozati szakasz lezárult, tárgyi bizonyítékokat, így például mobiltelefonokat foglalt le a rendőrség. A készülékekben olyan üzeneteket és hangfelvételeket is találtak, amelyek a férfi bűnösségét bizonyíthatják – tudta meg a Blikk Molnár Lászlótól, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnökétől, aki megerősítette: az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott. Az érintett gyermekeknek és szüleiknek szakemberek segítenek feldolgozni a traumát.

Az alapos gyanú szerint a csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolában testnevelőként dolgozó tanár eldugott szertárakban, öltözők fürdőszobáiban kényszerítette szexre a kicsiket.

Emellett kiderült az is, hogy a pedagógusok felének részben vagy egészben nem volt megfelelő a végzettsége vagy szakképzettsége. Az intézményt ezért 717 ezer forintra bírságolták, a szabálytalanságokat megszüntették. A bírságot azóta kifizették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik