Közélet

Gyilkossággal fenyegetett a testvére párját megerőszakoló zalai férfi

A támadó leütötte, késsel fenyegette áldozatát, majd rátérdelt a mellkasára, kezeit pedig hátracsavarta.

Vádat emelt azt ügyészség a férfi ellen, aki tavaly, a két ünnep között megerőszakolta testvére élettársát egy Zala megyei faluban, Muraszemenyén. A támadónak szexuális erőszak miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

Az esetről idén januárban számolt be a rendőrség, akkor arról tájékoztattak, hogy a férfi karácsony utáni nap délelőttjén egy melléképületbe csalta a nőt, majd egy bottal fejbe verte és rávetette magát. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az asszony könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi a történtek után eltűnt, a nagykanizsai nyomozók január 2-án kapták el Letenye központjában. Akkor azzal próbálta menteni magát, hogy már régóta viszonya van testvére párjával.

A Zala Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásából további részletekre is fény derült. Eszerint a támadó – miután szabadult – testvérével és annak élettársával lakott együtt. Az ünnepek után azt mondta „sógornőjének”, menjenek át a szomszédos Muraszemenyére, ahol korábban a szülei éltek, mert a házban vannak még jó állapotú holmik, amiket el tudnak hozni. Biciklivel indultak el, majd miután megérkeztek, a férfi a melléképületbe hívta áldozatát, mondván, ott vannak a tárgyak. Ezután sújtott le a tarkójára. A nő a földre esett, támadója ekkor felszólította, hogy vetkőzzön le, különben meg fogja ölni. Hogy nyomatékosítsa követelését, előhúzott egy tíz centiméter pengehosszúságú kést, majd rátérdelt a nő mellkasára, a matracra húzta, kezeit hátracsavarta, alsó ruházatát lerángatta, majd akarata ellenére – folyamatos bántalmazás mellett – megerőszakolta.

Az ügyészség közölte azt is, hogy a férfi többszörös visszaeső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik