Közélet

Folyómederbe temették a fiatal lány testét

Egy hónappal az eltűnése után találták meg a 14 éves Alice holttestét, a folyópart menti sekély vízben feküdt, csak öt perc sétára attól a helytől, ahol utoljára látták.

Délutáni sétára indult augusztus 28-án, a nyugat-londoni Hanwellben a 14 éves Alice Gross. A szülei többé nem találkoztak vele, a rendőrség egy hónap múlva, szeptember 30-án talált rá az eltűnt lány holttestére a közeli Bent csatorna sekély vizében, csak ötpercnyi sétára attól a helytől, ahol utoljára életben látták. A rendőrség közleménye szerint valaki nagy erőfeszítéseket tett, hogy elrejtse a testet – írja a Daily Mail.

Alice Gross (fotó: Facebook) 

A hivatalos közlés szerint a rendőrség a boncolási eredményekre vár, hogy pontosabbat tudjon a lány halálának körülményeiről, illetve arról, mi történt ezután a holttestével. Tovább keresik az ügy fő gyanúsítottját, a 41 éves Arnis Zalkalnst. Egy biztonsági kamera rögzítette, amint a férfi lassan követi kerékpárjával a sétáló lányt, annak eltűnése napján.

A környéken élők a lapnak azt nyilatkozták, hogy a területet, ahonnan végül a test előkerült, már öt nappal a lány eltűnése után lezárták. A testet egy műanyag zsákba csomagolva találták, egy a folyómederbe ásott gödörben, farönkök alá rejtve. David Wilson kriminológus szerint mindez arra utal, hogy a gyilkosságot előre kitervelték.

 Ezen a helyen találtak rá Alice holttestére (kép: Google Street View)

A litván származású gyanúsítottat egy héttel Alice eltűnése után látta utoljára a főbérlője. A férfi egy műhelyben dolgozott negyedórányi kerékpárútra attól a helytől, ahol Alice testét megtalálták. A rendőrség lezárta a helyet, az ott lévő szerszámokat pedig lefoglalták.

A szakértők szerint a rendőrség dolgát megnehezíti majd, hogy a lány keresésével eltöltött idő alatt valószínűleg sok bizonyíték megsemmisült, bár a hideg víz megőrizhetett közülük valamennyit. Mindenesetre bíznak benne, hogy a modern, érzékeny DNS-technológia segít majd a gyilkos kézre kerítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik