Közélet

Lelőtte egy 11 éves lány az anyjára támadó férfit

Hősként ünnepelnek egy kislányt szomszédai, amiért megmentette anyja életét a nőre késsel rárontó exétől.

Az amerikai Oklahoma városában élő Brandy Morenóra hajnali négy óra előtt támadt rá volt barátja, akit egy héttel korábban dobott ki otthonából a nő, és távolságtartási végzést kért ellene a bíróságtól, mert attól tartott, hogy bántalmazni fogja őt és gyermekeit – jelentette az Oklahoman. A rendőrség közlése szerint Leo Henry egy üvegajtón betörve jutott be a házba, és késsel támadt a hálószobájában lévő nőre, akit többször is megszúrt.

Moreno életét 11 éves lánya mentette meg, aki egy pisztollyal kétszer is meglőtte a férfit, aki ekkor elmenekült az épületből. A rendőrök, akik Moreno segélykérő telefonja után érkeztek ki a helyszínre, a háztól nem messze találták meg a lőtt sebektől vérző férfit, akit – áldozatához hasonlóan – súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Állapotukról az orvosok nem közöltek információkat.

Moreno szomszédai szerint a 11 éves lány hősiesen viselkedett, és „azt tette, amit tennie kellett”. Egyikük a lapnak elmondta: Moreno az előző héten mutatta meg a kislánynak, hogyan kell a fegyverrel bánni, arra az esetre, ha meg kéne védenie magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik