Közélet

Megölte követőjét egy csodadoktor, hogy feltámassza – nem sikerült

A hatgyermekes apuka önként jelentkezett az áldozat szerepére, bízva abban, hogy a falusi gyógyító tényleg képes életet lehelni a holtakba.

Azonban a pakisztáni faluban már öt éve nagy népszerűségnek örvendő csodagyógyító hiába mondta ki „varázsszavait” a holttest felett, az átvágott torkú férfiba nem tért vissza az élet – írta az ExpressTribune. A pakisztáni lap cikke szerint a gyógyító – látva, hogy csodája nem működött – megpróbált gyorsan elmenekülni a helyszínről, de a félresikerült kísérletet végignéző falusiak lefogták, és átadták a rendőröknek, akik egy névtelen bejelentés nyomán már úton voltak.

A beszámoló szerint Muhammad Sabir saját kezével vágta át önként jelentkező követőjének a torkát, miután kezét és lábát megkötözve egy asztalra helyezte. A csodadoktort letartóztatták és eljárást indítottak ellene a 40 éves férfi megölése miatt. Az áldozat hat gyermeket hagyott maga után. A gyógyító egyébként külön kérte, hogy nős és gyermekekkel rendelkező férfi legyen az, akin végrehajtja a „halottébresztő csodát”.

A férfi nővére az Express Tribune-nek nyilatkozva védelmébe vette a gyógyítót, akit szerinte a rendőrségnek nem kellett volna letartóztatnia, hiszen testvére önként jelentkezett a csodatételre. Egyben kijelentette: „Miért kéne gyászolnom halálát, amikor tudom, hogy már a mennyországban van, és bőven meg lesz jutalmazva a másvilágon a gyógyítónak tett szolgálataiért?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik