Közélet

Devizahitelesek foglalták el a Nyugati felüljárót – videó

Budaházy György is megjelent. A rendőrök lépésben szorították ki az embereket, videón a tüntetés beszüntetése.

Váratlanul foglalták el a Nem adom a házamat mozgalom aktivistái a Nyugati téri felüljárót. Tucatnyi autóval vonultak a hídra, az elöl álló autó műszaki hibára hivatkozva keresztbe állt az úton – értesült a Hír24. A jármű vezetője ellen a rendőrök intézkedni kezdtek, majd ő az autóját hátrahagyva elszaladt. Az aktivisták autóikból kiszállva demonstrálnak, a rendőrség erősítést kért. A főszervezőt igazoltatás után elvezették a rendőrök.

Nagyjából harminc tüntető volt a helyszínen, köztük Budaházy György. Ők főleg a hídon ücsörögtek, majd a rendőrök igazoltatták őket és elkezdték lépésben leszorítani őket. Tudósítónk szerint a tüntetők lassan, de a rendőri utasításnak megfelelően hagyják el a hidat. A hídon keresztbe fordított autót tréleren szállították el.

A Nem adom a házamat mozgalom tagjai korábban “Ne legyen szükség több robbantásra” akcióval szerveztek demonstrációt, emlékeztetve a Lehel utcai bankrobbantásra, emellett “bankneveléseket” szerveznek, melyek során a banki ügyintézőkre akarnak “nyomást gyakorolni”. A mozgalom vezetője, Póka László korábban maga is foglalkozott devizahitelezéssel, “300 ezer forintos jutalékért dolgozott és vagy ötven hitelszerződést kötött” – mondta el a Hír TV-nek.

Fotó: Hír24

Olvasói sztorik