Közélet

Zuglói gyilkosság: elrendelték az előzetest

A szökés és elrejtőzés veszélye miatt elrendelték a Zuglói asszony meggyilkolásával vádolt gyanúsított előzetes letartóztatását – tudta meg a Hír24.

Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit a férfi ugyan tudomásul vett, de a védője még fellebbezhet ellene, így az még nem jogerős – mondta el a Hír24-nek Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Hétfőn derült ki, hogy a rendőrség egy 31 éves férfit gyanúsít azzal, hogy értékei miatt ölte meg azt a 47 éves zuglói nőt, akinek holttestére pénteken találtak rá Kalapács utcai otthonában. Részleteket hétfőn a rendőrség nem hozott nyilvánosságra az ügyről, csak annyit árultak el, hogy egy 31 éves férfit gyanúsítanak, aki interneten ismerkedett meg áldozatával.

A fiatalembert vasárnap kapták el, és – ahogy fogalmaztak – a táskájában megtalálták az egész helyszínt. A nő laptopja és pénze is nála volt. Kihallgatásán beismerő vallomást tett. A gyilkos eszközről, illetve arról, hogy az asszony milyen céllal ismerkedett meg támadójával, nem beszéltek.

A Bors korábban azt írta, a nőt megtalálása előtt napokkal ölhették meg. Egyedül élt, nem barátkozott a szomszédokkal, és a ház gondnokával is csak köszönő viszonyban volt. Közelben lakó fia már napok óta hiába hívta, nem tudott beszélni vele. Végül pénteken, miután ismételten hiába kopogtatott az ajtón, kihívta a rendőrséget, és végül a tűzoltók törték be az ajtót. A lap szerint vérfoltok voltak a küszöbnél, és a lakásajtóig pedig „mintha vércsík húzódna a kaputól”. A környékbeli névtelen tanúkra hivatkozva a lap arról is beszámolt, hogy az egyedül élő nő otthonában több férfit is láttak megfordulni az utóbbi időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik