Közélet

Megszökött egy iskolai lövöldöző a börtönből

A három középiskolás megölése miatt életfogytig tartó börtönbüntetését töltő fiatal két másik rabbal együtt lépett meg.

A 19 éves T.J. Lane helyi idő szerint csütörtök este fél nyolckor szökött meg az amerikai Ohio államban található börtönéből, ahol háromszoros életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte egy két éve végrehajtott iskolai lövöldözés miatt – jelentette a helyi sajtó. Lane három középiskolást gyilkolt meg, amikor tüzet nyitott a Cleveland közelében lévő Chardon gimnázium ebédlőjében. A lövöldözésben három másik diák megsebesült, akik közül egy lebénult.

Az iskolai lövöldöző megszökése miatt péntekre tanítási szünetet rendeltek el abban az iskolakörzetben, ahol Lane 2012 februárjában végrehajtotta a gyilkosságokat. Áldozatainak családjaihoz pedig rendőröket küldtek, hogy megvédjék őket a szökött gyilkostól.

 
TJ Lane – három diákot gyilkolt meg egy iskolai lövöldözésben
Fotó: Lima Police Department 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fiatal gyilkos hogyan tudott megszökni a Lima városában lévő börtönből, ahonnan két rabtársával együtt lépett meg. Egyiküket nem sokkal a szökés után elfogták a börtön közelében. A Lane és a vele együtt megszökött másik rab, egy rablás, emberrablás és betörés miatt 12 évre ítélt 45 éves férfi után három rendvédelmi ügynökség emberei kezdtek kutatásba, éjjellátó készülékekkel felszerelt helikopterek bevetésével.

Lane-t végül pár órával a szökés után, helyi idő szerint péntek hajnali egy óra után sikerült elfogni, és a limai rendőrkapitányság közlése szerint már vissza is vitték a rácsok mögé. A harmadik rabot még keresik.

Az iskolai lövöldöző 17 éves volt, amikor elkövette a gyilkosságokat, de nagykorúként ítélte el a bíróság, miután egy fiatalkorúak bírósága megállapította, hogy jogilag beszámítható. A tárgyalására egy „gyilkos” feliratú pólóban érkező fiatalt, aki a beszámolók szerint mosolyogva és az áldozatokon gúnyolódva fogadta az ellene tavaly márciusban hozott ítéletet. Három életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtották.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik