Közélet

Vádat emeltek Toroczkai ellen

Ha Ásotthalom polgármesterét bűnösnek találják, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2012. március 15-én a Budapest belvárosában található Bank Center épületénél összegyűlt tömeg vezetőjeként, az MTV székház közismert ostromára utaló fenyegetésekkel próbált meg a követelésének érvényt szerezni”- olvasható a Fővárosi Főügyészség keddi közleményében. Bár név szerint nem említik, az érintett személy Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom örökös vezetőségi tagja, Ásotthalom polgármestere.

A vádlott 2012. március 15-én, a hatóságok felé be nem jelentett, több mint 100 fős rendezvény vezetőjeként a Szabadság téren található Bank Center épületénél arra próbálta kényszeríteni az ott szolgálatban lévő biztonsági őröket, hogy azonnal intézkedjenek, hogy a nála lévő, több pontból álló petíciót a Nemzetközi Valutaalap (IMF) valamely vezető beosztású képviselője a helyszínen átvegye tőle.

Fotó: Berecz Valter

Az ügyészség emlékeztet, mindeközben a tömegben ismeretlenek petárdát robbantottak, valamint egy fáklyát is eldobtak. A helyszínre érkező rendőrök vetettek véget a rendbontásnak. 

„A fenti követelésének a vádlott az MTV székház korábbi, közismert ostromára utalással kívánt nyomatékot szerezni, miszerint ha a kérésének nem tesznek eleget, úgy a Bank Center épületénél is hasonló, erőszakos cselekményekre kerülhet sor” – írják.

Ha Toroczkait bűnösnek találják, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik