Közélet

Félholtra vert férfiból lett vádlott Tenken

Saját állítása szerint majdnem belehalt a sérülésébe az a férfi, aki féktelenül bulizó rendőrökre hívott ki rendőrt, majd valaki leütötte. Most neki kell hamis tanúzás miatt bíróságra mennie – írja a Blikk.

A 60 éves Tóth Zoltán a szőlőtőkék mellett cigarettázott miután riasztotta a rendőrséget. „Egyszer csak megjelent előtte a rendőr szomszéd, s azt mondta: mi a k…a anyádért nem tudod befogni a pofádat? A következő pillanatban valaki hátulról leütött. Elvesztettem az eszméletemet. Mint később megtudtam, a lányom és a feleségem az árokban talált meg. Mentőt hívtak hozzám, akik azonnal értesítették a rendőröket” – mondta el a férfi a Blikknek.

A nyomozás hosszú ideig folyt, amely az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ellenőrzési szolgálata szerint megannyi hiányosságot és szabálytalanságot tartalmazott. Végül az ügy vádemelési javaslattal az ügyészséghez került, a bíróságig azonban már nem jutott el.

“Eltört az állkapcsom, az összes fogamat ki kellett húzni. Kis híján meghaltam, de a rendőrség még egy szakértőt sem rendelt ki, hogy megállapítsák a sérüléseim mértékét.” – folytatta a férfi, aki a minap levelet kapott az ügyészségtől: hamis tanúzás miatt ő lett a vádlott.
Alig pár órával azután, hogy összeverték, a kórházi ágyán egy nyomozó felvett egy kézzel írott jegyzőkönyvet, amely a hatóság szerint ellentmondásokat tartalmaz a későbbi tanúvallomásához képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik