Közélet

Halál a Hajógyárin – megszólalt a gyanúba kevert kidobó

A 24 éves fiatal ellen megszüntették az eljárást, ahogy kollégája esetében is. Kártérítési perre készül.

Ismét megszólalt a tavalyi, Hajógyári-szigeten történt gyilkossággal meggyanúsított 24 éves, a történtek idején kidobóként dolgozó fiatalember. A Dokk egykori dolgozója szerint az áldozat együttműködő volt, amikor kikísérték. A bejárathoz támogatták, majd visszamentek. Akkor látta őt utoljára. Csak a következő este értesült arról, hogy tragédia történt – mesélte a Borsnak.

A volt ajtónálló összesen 10 hónapot töltött rács mögött és 20 kilogrammot fogyott. Ez idő alatt együtt kellett élnie a tudattal, hogy 5, de akár 15 börtönben töltött év is várhat rá. Szó esett arról a fiatalemberről is, aki terhelő vallomást tett rá. Róla azt mondta, hogy drogfüggő és többszörösen büntetett előéletű. Szerinte szánt szándékkal terelhette rá a gyanút. „Nagyon vágyom rá, hogy a szemébe nézzek egyszer ennek az embernek. Nagyon! Ugyanis az eljárás alatt nem szembesítettek vele” – fűzte hozzá.

A fiatalember a lapnak elmondta, miután szabadult, nem kapott munkát sehol. Egyet biztosan tud: soha nem akar az éjszakában dolgozni. Kártérítési perre készül, de mint mondja, ennek részletei még nem körvonalazódtak. „Ugyanakkor nem tudom elképzelni, hogy pénzzel kártalanítani lehessen azért, amit végigéltem. Ki tudják fizetni akárhány millióval, hogy  – az ügy megszüntetése után is – az emberek engem tartanak a Hajógyári-szigeten megölt fiú gyilkosának? Az időmet, a megaláztatásokat, amiket átéltem? Nincs az a pénz, amivel ezt vissza tudnák fizetni nekem” – tette hozzá.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyészség bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást a Dokk két volt kidobója ellen. A rendőrség azzal gyanúsította őket, hogy 2011 decemberében halálra vertek egy 21 éves fiút. Az áldozat a Hajógyári-sziget több szórakozóhelyén is megfordult a gyilkosság éjszakáján. Sokat ivott, ezért a Dokk két biztonsági őre kikísérte. Az egyik vádlott védője a Borsnak néhány napja azt mondta, a fiú ezután átment egy másik diszkóba is. Végül órákkal később, hajnalban találta meg testvére a Dunában, a part mellett. A fiatalt összeverték, halálát fulladás okozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik