Közélet

Felgyújtott kilenc autót, mert unatkozott

Majd azzal múlatta az időt, hogy el is oltotta a lángoló autókat, de a kár így is tízmilliós volt.

A férfi, akit a héten mondott ki bűnösnek egy kínai bíróság gyújtogatás vádjában, még április 18-án este gyújtott fel kilenc autót Zhejiangban, miközben magányosan mászkált a város utcáin – jelentette a kínai sajtó. A beszámolók szerint a csak Lu néven azonosított férfi éppen cigarettát és öngyújtót vásárolt magának, amikor séta közben talált egy nyitva lévő kisbuszt, amibe beszállt.

Majd úgy gondolta, jó móka lesz felgyújtani az ülést, amit meg is tett. Majd kipattant a járműből ,és távolról nézte a lángokat.

A városba nemrég beköltözött, magányos, és nagymamája elvesztése miatt szomorkodó Lúnak annyira tetszett a látvány, hogy unaloműzésként további nyolc autót gyújtott fel még aznap este. Majd, hogy tovább tartson az elfoglaltság, még arra is szánt időt, hogy egy idő után eloltsa a lángokat. A kár a beszámolók szerint így is nyolcszázezer jüan, azaz több mint harmincmillió forint volt.

A férfi a bíróság előtt azzal magyarázta tettét, hogy „rossz hangulatban volt, és le kellett valahogy vezetnie a feszültséget”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik