Közélet

Harminc késszúrással ölték meg a kisújszállási méhészt

Döbbenetes részletek derültek ki a kisújszállási gyilkosságról.

Előre kitervelt, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé azt a fiatalt, aki tavaly októberben megölt egy 51 éves nőt Kisújszálláson. Az ügyészség élete végéig rács mögé küldené a gyilkost.

Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy az asszonyt otthonában késelte halálra a támadója, mert meg akarta szerezni a pénzét. A gyilkosságról azonban szerdán döbbenetes részleteket hozott nyilvánosságra a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Eszerint a huszonéves támadó áldozata egy köztiszteletben álló méhész volt. A nőnek azért kellett meghalnia, mert a fiatal anyagi gondokkal küzdött, és emiatt úgy érezte, veszélybe kerül a kapcsolata. Úgy döntött megszerzi a nő pénzét, akkor is, ha ehhez meg kell őt ölnie.

A gyilkosság reggelén késsel indult áldozatához. Azt mondta neki, mézet akar venni, így jutott be a házba. Miután felmérte a terepet és nyugtázta, hogy nincs ott rajtuk kívül senki, megtámadta az asszonyt: sebeket ejtett az egész testén, összesen harmincszor szúrta meg.

Ezután 85 ezer forinttal és egy üveg mézzel távozott. Az asszony már haldoklott, amikor férje rátalált, de gyilkosát még meg tudta nevezni. Hiába érkezett gyorsan a segítség, az életét már nem tudták megmenteni.

Méz, mobil, zenehallgató – ezekért gyilkolni?

Harminc késszúrás – 85 ezer forint és egy üveg méz. Ehhez hasonlóan abszurd és érthetetlen esetek viszonylag gyakran történnek – gyakrabban, mint azt elképzelnénk. Mivel a gyilkolás nem úgy történik mint a filmeken, olykor hihetetlen okok miatt lesz kioltva embertársaink élete: például Kínában egy kémiatanár nyakát azért vágta el a diákja, mert a pedagógus elvette a mobilját. Egy amerikai gyerek azt nem bírta, hogy a szülei túlságosan atyáskodtak felette, és még az iPadjét is elvették. Persze sokszor a szegénység vagy a kamaszkori hormonális zavarok állnak a beszűkült gondolkodás és a tragikus végkimenetel mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik