Közélet

Gyilkos fiatalnak gyűjtenek az arnótiak

A falubeliek szerint a késelő a testvérein akart segíteni, az volt neki a legfontosabb, hogy ők mindent megkapjanak.

A fiatalember azért ment a férfi házához, hogy végre hazacsalja onnan édesanyját, akit apja és testvérei vártak. Összevesztek, a vita pedig gyilkosságba torkollott. A falubeliek kiállnak a letartóztatásban ülő fiatalember mellett, aki sokak szerint családja áldozata – írja a Blikk.

A falubeliek szerint a fiatal nem bírta elviselni, hogy édesanyja nem törődik velük. Elkeseredésében egyszer már fel is vágta az ereit és elmetszette a nyakát, kórházba került. Ott végül letett öngyilkossági szándékáról, azonban továbbra sem tudta feldolgozni, hogy szülője nem foglalkozik sem vele, sem testvéreivel.

„Nagyon sajnáljuk Józsit, igazán jóravaló gyerek. Már az általános iskola után elment dolgozni, egy sírkövesnél kapott munkát. A keresetéből támogatja kiskorú testvéreit, az anyja ugyanis soha nincs otthon, az apja pedig a kocsmában züllik. A gyereknek az volt a legfontosabb, hogy a testvérei mindent megkapjanak. Korán átvette a családfenntartó szerepet” – mondta az egyik szomszéd.

A letartóztatott fiatalért kiállt az egész falu. Ügyvédje, Lichy József a lapnak elmondta, a falubeliek gyűjtést szerveztek, hogy kifizessék a díját, de ő nem fogadta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik