Közélet

Államtitok maradhat a romagyilkosság katonai szála

Befejezte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) abban az eljárásban, amelyet tavaly augusztusban hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanújával rendeltek el – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az iratismertetés szakaszában lévő büntetőeljárás határidejét október 16-ig meghosszabbították, ezután dönthetnek arról, vádat emelnek-e a gyanúsítottak ellen. Az államtitoknak minősülő nyomozás részleteit nem ismertetik, és a főügyészség a vádelőkészítés befejezése után is csak arról tájékoztat, hány személy elmarasztalását indítványozták a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsának – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Az ügyészség az után rendelt el nyomozást, hogy tavaly augusztusban a Honvédelmi Minisztérium bejelentette: a romagyilkosságok ügyében súlyos mulasztásokat tártak fel a katonai elhárításnál. A titkosszolgálat korábbi vezetői ugyanis eltitkolták a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) és a gyilkosságsorozat büntetőperében negyedrendű vádlottként elmarasztalt Csontos István kapcsolatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik