Közélet

Nemi erőszak a gólyatáborban: elkaptak egy 38 éves férfit

A bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

Elkaptak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy lányt a fonyódligeti gyermektábor területén pénteken. Hogy elkapták a feltételezett tettest, a Kaposvárosi Járásbíróság hétfői közleményéből derült ki, amelyben azt írták, már előzetes letartóztatásba is helyezték az illetőt.

Eszerint a rendőrség egy 38 éves budapesti férfit gyanúsít azzal, hogy megerőszakolta a lányt, majd bántalmazta is. A bíróság 30 napra helyezte rács mögé a gyanúsítottat, szökésre, elrejtőzésre, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva.

Az esetről a sonline.hu számolt be vasárnap.  A rendőrség akkor csak annyit közölt, szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoznak Fonyódligeten. Azon a hétvégén két budapesti felsőoktatási intézmény is a településen tartotta rendezvényét. Az Átlátszó Oktatás értesülése szerint az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában történt az eset, és egy “külsős” férfi lehetett az elkövető, tehát nem gólya és nem is szervező, hanem olyasvalaki, aki a táborban dolgozott a szervezők megbízásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik