Közélet

Pucéran, az utcán maszturbált a deszki szatír

Az asszony csak egy hónappal a történtek után tett bejelentést.

Elfogták a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint – szeméremsértő módon – mutogatta magát Deszk határában. A rendőrséget egy deszki nő értesítette. Elmondta, hogy még július végén a kerékpárúton futott, amikor észrevett egy szatírt az utcán, aki meztelenül önkielégítést végzett. Az asszony sokáig az eset hatása alatt állt, ezért csak egy hónappal később tett feljelentést.

A személyleírás alapján a szegedi nyomozók másnapra azonosították a férfit, akit előállítottak. A 37 éves szatír ellen szeméremsértés vétsége miatt indult eljárás – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Deszk, a zabhegyező

Mintha Deszken nem lehetne semmi sem csinálni. Pedig nemsokára jön a 20. Deszki Falunapok rendezvény, és a 15. Polgármesterek Nemzetközi Főzőversenye is közeledik. 22 nap múlva pedig Ajvár Fesztivál veszi kezdetét – amúgy Ön ajvár-, pindzsur- vagy zakuszkarajongó? Esetleg mást szeret?

Deszk a magyar-szerb-román határ közelében fekszik, szerbül Deska a neve. Az itt lakó 3500 ember 92%-a magyar, 5%-a szerb, a maradék 3%-on egyéb kisebbségek osztoznak. A helyi Gerliczy-kastélyban jelenleg a Mellkasi Betegségek Szakkórháza működik gyönyörű parkkal, de van itt neogót katolikus templom 1905-ből, és klasszicista stílusú szerb ortodox templom is, ami elég ritka.

És Kukutyin is Deszkhez tartozott, ahová a mondás szerint az unatkozó, semmirekellő emberek is mennek zabot hegyezni – „Történt az 1880-as években, hogy nagy árvíz pusztított a vidéken. A termés nagy része odaveszett, a zabot csak úgy tudták megmenteni, hogy ladikkal beúsztak a termőföldre, és levágták a zab hegyét, azaz a végét. Innen ered a szólás.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik