Közélet

Nem ebolásak az Ausztriában vizsgált nigériaiak

A két férfi hétőn lázas tünetekkel fordult orvoshoz.

Negatív lett az Ebola-fertőzés gyanújával Ausztriában vizsgált nigériai betegek laboreredménye – közölte az osztrák egészségügyi minisztérium. A két nigériai férfi múlt hét szerdán országa legnagyobb városából, Lagosból Dubajon keresztül érkezett Ausztriába.

Hétfőn lázas tünetekkel keresték fel az orvosi rendelőt, ahonnan rögtön a felső-ausztriai Vöcklabruck kórházába vitték és elkülönítették őket. Vérmintáikat a hamburgi Bernhard Nocht Intézetbe küldték, mivel Ausztriában nincsen az effajta járvány kiszűrésére szakosodott és a biztonsági előírásoknak megfelelően felszerelt labor.
 
Ez volt a második Ebola-gyanús eset Ausztriában. A hét elején Tirolban holtan találtak egy 48 éves brit nőt, aki nemrég tért vissza Nigériából. Az Ebola-fertőzést végül nála is kizárták.

Berlinben egy 30 éves nő lett rosszul, aki nem sokkal korábban járt Nigériában. Róla végül kiderült, nem ebolás, ámde maláirában szenved.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden azt közölte, tovább emelkedett az Ebola-vírus által okozott elhalálozások száma.A közvetlenül érintett négy nyugat-afrikai országból – Guineából, Libériából, Nigériából és Sierra Leonéből – 84 új halálesetet jelentettek augusztus 14. és 16. között. Az újonnan ismertté vált fertőzések száma – az elhunyt betegeket is beleszámítva – 113 volt. Az áldozatok száma elérte az 1229-et.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik