Közélet

Lánya megmentésébe halt bele az apa a Balatonon

A gyermek a vízibicikliről ugrott a vízbe, apja pedig utána. Egyikük sem tudott úszni.

Kislányai szeme láttára vesztette életét egy édesapa Balatonkenesén, amikor tízéves lányát próbálta kimenteni a Balatonból szombat délután. A szemtanúk napokkal a tragédia után is elcsukló hangon idézik fel a történteket a Vak Bottyán Strandon – írja a Bors.

A kölcsönzős szerint két két férfi és az egyikük két kislánya bérelt ki közösen egy vízibiciklit, ám a járművel elsodródtak a strand területéről egy olyan részre, ahol már mély a víz. Az egyik gyermek a Balatonba ugrott,  de nem ért le a lába, így kétségbeesett és kiabálni kezdett. Apja gondolkodás nélkül a gyermeke után vetette magát, azzal sem törődve, hogy ő sem tud úszni. A víz neki is túl mélynek bizonyult. A vízibiciklin lévő másik felnőtt sem úszott valami jól, de sikerült kimentenie a kislányt.
Szörfösök is voltak a közelben. Egyikük a lapnak elmondta, mire odaért, a szerencsétlenül járt férfi már arccal lefelé lebegett a víz tetején. Kihúzták, majd a barátja elkezdte az újraélesztését, közben odaértek a vízimentők, ők vették át, hosszú ideig próbálták visszahozni az életbe, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik