Közélet

Bedrogozhatta magát egy autós az M3-ason

A férfi azt mondta a rendőröknek, bevett valamit, és fél, hogy meghal. Bontatlan fecskendőket és kábeldarabot találtak nála.

Zavart, furcsán viselkedő autós kért segítséget a rendőröktől még vasárnap délután, az M3-as autópályán. A 19-es kilométernél, a leállósávban állt, ott igazoltatták. A 34 éves férfi az egyenruhásoknak azt mondta, bevett valamit és attól fél, hogy meghal. A járőrök mentőt hívtak a helyszínre.

Míg megérkeztek, a rendőrök őrizték, leültették a sofőrt a szalagkorlát túloldalán. A mentők kórházba vitték.

A járőrök átvizsgálták a férfi leállósávban álló kocsiját, de nem találtak semmi gyanúsat, drogot vagy kábítószerrel kapcsolatos eszközt. Az autós nadrágzsebéből azonban előkerült két bontatlan csomagolású fecskendő és egy kábeldarab – közölte a Hír24 megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Az ügyben kábítószer birtoklása vétség miatt indult eljárás.

A rendőrség közölte azt is, hogy a sofőr már fél 2 körül is a leállósávban várakozott, akkor is egyenruhások mentek oda hozzá, az autópálya alosztály két másik rendőre. A férfi viselkedésével akkor még nem volt baj, nem volt se zavart, se gyanús, így semmi nem indokolta az intézkedést. Azt mondta a járőröknek, hogy lerobbant, de már érkezik a segítség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik