Közélet

Focihatás: Fokozott ellenőrzés Budapesten

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros III., IV., V., VI., VII., VIII., XIII., XIV. és XV. kerületében.

„2014. augusztus 16-án 20 órakor a Szusza Ferenc Stadionban Újpest FC – Debreceni VSC Budapest OTP Bank Liga NB. I. bajnoki labdarúgó mérkőzés kerül megrendezésre.”

Emiatt a budapesti rendőrfőkapitány már a meccs előtt 10 órával fokozott ellenőrzést rendelt el. Az akció egészen augusztus 17-én 4 óráig tart a főváros III., IV., V., VI., VII., VIII., XIII., XIV. és XV. kerületében.

A cél „a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése”.

A rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak, a közbiztonságra veszélyes eszközt, anyagot lefoglalhatják. A rendőrség mindent megtesz azért, hogy a fokozott ellenőrzés „az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása” – írja a police.hu.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik