Közélet

Robbanó lámpával ölte meg apósát és anyósát

Milliókkal tartozott az idős házaspárnak, azért ölte meg őket egy házilag készített bombával.

Bűnösnek vallotta magát gyilkosság vádjában az ötvenéves Richard Parker, aki még februárban gyilkolta meg apósát és anyósát az amerikai Tennessee államban található otthonukban – jelentette a helyi sajtó. A férfi egy vádalku részeként ismerte el a bíróság előtt, hogy ő készítette a házaspár halálát okozó robbanó lámpát. Cserébe halálbüntetés helyett csak tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés vár rá. Egészen pontosan kétszeres életfogytiglan, amelyeket egymást követően kell leülnie.

Az ügyészség szerint Parker azért gyilkolta meg a 74 éves Jon Setzert és a 72 éves Mariono Setzert, hogy ne kelljen visszafizetnie a házaspárnak a tőlük kölcsönbe kapott nagyjából negyvenezer dollárt. A férfi a nyomozók elmondása szerint egy, a lakóhelyéhez közeli hipermarketben vásárolta meg a bomba elkészítéséhez használt eszközöket, így a lámpát is, amelyet egy postai küldeménynek álcázva helyezett el a házaspár házának verandáján.

 Richard Parker (balra) és védőügyvédje a bíróság előtt
Fotó:Fox17 

A csomaghoz egy cetlit mellékelt, amelyen az állt, hogy a doboz felbontása után dugják be a konnektorba a lámpát. Amikor apósa ezt megtette, a lámpának álcázott bomba azonnal felrobbant. Jon Setzer a házban életét vesztette a robbanás után keletkezett tűzben, felesége pedig két nappal később halt bele égési sérüléseibe.

Az esetről szóló beszámolókban megemlítik, hogy Parkert a kilencvenes évek elején gyújtogatás vádjával ítélték négy év felfüggesztett börtönbüntetésre, és akkor nem más volt védőügyvédje, mint az apósa, aki nem tartotta valósnak a veje elleni vádakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik