Közélet

Három halott a kaliforniai túszdrámában

Gépfegyverekkel lőttek rendőrökre és csaknem egy órán át tartott az autós üldözés egy bankrablás után Kaliforniában. Két elkövető és egy túsz vesztette életét – írja a Fox News.

Szerda délután helyi idő szerint két órakor bankrabláshoz riasztották a stocktoni rendőröket. A kiérkező rendőrök előtt három bankrabló három tússzal beszállt egy terepjáróba és elindultak. A rendőrök utánuk eredtek és háromnegyed órán át üldözték őket a város útjain.

A bankrablók menet közben két túszt, akik a bank alkalmazottai voltak, kidobtak a terepjáróból. Lőtt sebekkel vitték őket kórházba. A bűnözők AK-47-hez hasonló gépfegyverekkel lőttek. Tizennégy rendőrautón és sok házon maradtak golyónyomok.

A terepjáró végül megállt egy kereszteződésben. A további lövöldözés után a rendőrök egy túszt és egy bankrablót holtan találtak az autóban. Két másik bankrablót kórházba vittek, egyikük azóta meghalt.

„Öt percig folyamatosan ropogtak a fegyverek. Az egész olyan volt, mintha nem is a valóság lett volna” – mondta egy szemtanú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik