Közélet

Robbanóanyagot vesztettek el gyakorlatozó rendőrök a repülőtéren

Bombakeresésre képzett rendőrkutyákkal gyakorlatoztak, amikor robbanószernek teljesen nyoma veszett.

Kínos magyarázkodásra kényszerült a franciaországi Marseille város rendőrsége, miután egy hét keresés után sem sikerült megtalálniuk a robbanóanyagot, amelyet a poggyászosztályozó csarnokban rejtettek el – közölte a The Local francia kiadása. A száz grammos csomagot egy gyakorlat közben dugták el, miközben bombakereső kutyák kiképzését tartották.

A robbanóanyag a Europe1 rádió rendőrségi forrásai szerint akkor tűnt el, amikor raklapokat mozgattak a munkások a területen a gyakorlat ideje alatt. Egy hétig kutattak után, mindhiába. A beszámolóból az nem derült ki, hogy a már élesben tartott bombakeresés közben már kiképzett bombakereső kutyákat is bevetettek-e a rendőrök.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint „a felületes volt az ellenőrzés” a gyakorlat alatt, és közölték, hogy bűnügyi vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy ki volt a felelős a hibáért, aki „közigazgatási bírságra és perekre számíthat”. Közben igyekeztek megnyugtatni a közvéleményt, hogy az eltűnt robbanóanyag csak gyújtószerkezet segítségével robbantható fel, és önmagában nem veszélyes. Valamint közölték: azt szerintük nem lopta el senki, csak simán elvesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik