Közélet

Rémálom Dunakeszin: 26-szor szúrta meg a nőt, majd rávetette magát

Az akkor mindössze 23 éves fiatal csavarhúzóval támadt, de kétszer beleharapott és fejbe is rúgta áldozatát. Másnap ismét lecsapott.

Az első tárgyalást tartotta kedden a Budapest Környéki Törvényszék annak a fiatalnak az ügyében, aki a vád szerint két nőre is rátámadt két nap leforgása alatt tavaly tavasszal. A tanács elnöke zárt tárgyaláson hallgatta meg az ügy egyik érintettjét, majd igazságügyi orvosszakértőt kérdeztek.

A Váci Járásbíróságon indult ügyet a bíróság áttette a Budapest Környéki Törvényszékre, megállapította ugyanis, hogy a vádlott tette életveszélyt okozó testi sértés kísérletének is minősülhet. A fiatalt kétrendbeli erőszakos közösüléssel – melyből egyrendbeli kísérlet – és személyi szabadság megsértésével vádolták meg.

A Váci Járási Ügyészség vádirata szerint az akkor 23 éves vádlott 2013. március 4-én, a déli órákban – Dunakeszin leszólított egy vonathoz siető nőt, akit szexuális együttlétre próbált kényszeríteni. Dulakodni kezdtek, közben a támadó összesen 26-szor combon és karon szúrta áldozatát egy csavarhúzóval, majd kétszer beleharapott, illetve – bakanccsal a lábán – halántékon rúgta a nőt, olyan erővel, hogy kiszemeltje arccsontja eltört. A nő bántalmazását csak azért hagyta abba, mert az állomásra éppen vonat érkezett. Amikor a szerelvény befutott, elvette áldozata táskáját és elmenekült.

Másnap, a reggeli órákban Sződligeten, a Duna partjánál lévő kerékpárúton támadt egy kocogóra, és arra kényszerítette, hogy menjen vele fák közé. A nő engedelmeskedett, a fiatal pedig megerőszakolta. Mielőtt elmenekült a helyszínről, elvette a nő mobiltelefonját. A váci rendőrök még aznap elkapták a fiatalt csörögi otthonában.

A per szeptember 4-én folytatódik – derül ki a Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik