Közélet

Felgyújtotta lakását, hogy megöljön egy pókot

A lángokat végül a tűzoltóknak kellett eloltaniuk, a nő pedig börtönbe került, gyújtogatás miatt.

A 34 éves amerikai nő péntek hajnali egy órakor találta jó ötletnek, hogy tűzzel gyilkolja meg a lákásában megjelent ízeltlábút – jelentette a helyi sajtó. A kansasi Hutchinsonban élő Ginny Griffith törülközőket gyújtott fel, és azokból rakott kisebb tüzeket szerte a lakásban, hogy elfogja és megölje az őt minden bizonnyal rettegésben tartó pókot.

Amikor a tűzoltók fél kettőkor kiérkeztek az ikerházhoz, a nő lakrészéből füst gomolyogott, a bejárati ajtónál pedig égő ruhákat találtak. A tüzet pár perc alatt sikerült eloltani és a beszámolók szerint az épületben csak kisebb károk keletkeztek. A tűzoltók hamar megállapították, hogy a lángok szándékos gyújtogatás után keletkeztek, miután több tűzfészket is találtak a lakásban.

A nő elismerte, hogy ő volt az, aki tüzeket rakott a lakásban egy pók megölésére. A rendőrök azonnal letartóztatták és előzetes letartóztatásba helyezték. Griffith ellen súlyos gyújtogatás vádjával indítottak eljárást, mert bár a lakásában rajta kívül nem volt senki más, az ikerház másik felében otthon voltak a lakók, és az ő biztonságukat is veszélyeztette. A kansasi törvények értelmében több évig tartó börtönbüntetéssel is sújthatják.

Az esetről szóló beszámolókból csak pont az nem derült ki, hogy végül sikerült-e megölnie a pókot, és az sem, hogy az állat milyen fajta volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik