Közélet

Zugpálinkafőző üzemelt egy budapesti temetőben

Volt, aki fogyasztott is az ott készült „nedűből”.

Konyhai pálinkafőzdét üzemeltetett valaki – vagy valakik – a pesterzsébeti temetőben – értesült a a vs.hu. Több – neve elhallgatását kérő – forrás a lapnak azt mondta, a szerkezet hosszabb ideig, több hónapon át üzemben volt a temető egy viszonylag félreeső részén, a kazánház melletti szolgálati épület konyhájában. A szerkezetet vélhetően „házi gyártmány” volt, és azóta “köddé vált”.

A temetkezési társaságnál vizsgálat is indult amiatt, hogy kiderüljön, mi is történt az E-épületben.  A fővárosi temetkezési cég az előző vezetésre mutat, állítják, ha főztek is, az 2006-2007-ben történt. A lap azonban beszélt olyan tanúval, aki januárban fogyasztott az ott főzött pálinkából. Ő azt mondja, temető dolgozóinak körében nem volt titokban a pálinkafőzés, a temető vezetéséhez tartozó személy birtokában volt, aki saját vidéki gyümölcsöséből hozta a cefrét, de vállalt bérfőzést is, ha kollégák kérték.

A BVK Holding vizsgálata egyébként nem csak a pálinkafőzés nyomait nem találta, azt se tudta egyértelműen megállapítani, hogy berendezés – amelyről a vs.hu fotót  közölt – alkalmas volt-e pálinka főzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik