Közélet

Elengedték a férfit, akit egy óvodás fogott el Budapesten

Szabadon távozhatott P. Sándor, akit hétfőn egy 7 éves gyerek segített elfogni, miután letépte nagymamája nyakláncát. Mert nem rabolt, hanem „csak” lopott.

Mivel nem áll fenn a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért az ügyész nem indítványozta az előzetes letartóztatást – indokolta a döntést Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, aki hozzátette: még szerdán utasították a rendőrséget, hogy szüntessék meg a férfi őrizetét, és engedjék szabadon – írja a Blikk.

A nem mindennapi eset hétfőn történt III. kerületében. A hétéves Viktor a Kiscelli utcában sétált nagymamájával és édesanyjával, amikor egy férfi letépte a nagyi nyakláncát és menekülni próbált. Az óvodás azonban utána eredt és belecsimpaszkodott a lábába, ami eléggé lelassította a bűnözőt, hogy két taxis a család segítségére siessen. Így várták meg a rendőröket.

P. Sándor rutinos bűnöző, lopás, garázdaság és emberölés miatt 15 évre ítélték, de a lap információi szerint jó magaviseletért 11 év után szabadulhatott. Most az mentette meg az újabb fogságtól, hogy a vádhatóság szerint nem rablást, hanem lopást követett el. Nem volt ugyanis erőszak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik