Közélet

Star Wars-figurák miatt ölte meg adósát

Annyira felháborítónak tartotta, hogy a neki pénzzel tartozó férfi a Csillagok Háborúja-gyűjteményével akarta rendezni tartozását, hogy végzett vele. Pedig a gyűjtemény jóval többet ért, mint amennyivel tartozott.

A mexikói férfinak feltehetően fogalma sem volt arról, hogy milyen elképesztő összegekért cserélnek gazdát a Star Wars-filmekhez köthető, eredetileg gyerekjátékoknak szánt, de később gyűjtők féltve őrzött kincseivé vált figurák. Az amerikai hatóságok közlése szerint ugyanis sokkal jobban járt volna, ha elfogadja a neki – illetve bűnszervezetének – háromezer dollárral, azaz nagyjából 600 ezer forinttal tartozó Carlos Palomares Maldonado ajánlatát, aki féltve őrzött figuragyűjteményét kínált fel az adósság rendezésére. Az ugyanis jóval többet ért hatszázezer forintnál – közölte az SFGate, és a San Jose Mercury News.

A beszámolók szerint a 34 éves Pablo Christian Larumbe Rojas négy éve ölte meg a Star Wars-fanatikus férfit, amikor a figurákkal felkereste Mexikóvárosában lévő otthonában. Maldonado holttestét pár nappal később találták meg, és a helyi rendőrség nyomozása közben többen is Rojast azonosították a férfi gyilkosaként. Ő azonban eltűnt.

A férfi nyomára idén bukkantak rá. Mint kiderült, az Egyesült Államokba szökött, ahol egy kaliforniai kisváros egyik szállodájában dolgozott. Az amerikai hatóság a héten jelentették be, hogy Rojast elfogták, és kiadták a mexikói hatóságoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik