Közélet

Italába tett drogtól eshetett össze egy lány a szegedi borfesztiválon

A lány 4-5 deci bort ivott, mégis magatehetetlenül feküdt a téren, amikor rátaláltak.

A szegedi borfesztiválon lett rosszul, majd a Lechner téren találták meg azt a fiatal lányt, akinek valószínűleg a Gina néven futó randidrogból csempésztek az italába még májusban – írja a szegedma.hu. A fiatal a lapnak elmesélte, több barátjával ment szórakozni, az asztaluknál idegenek is ültek, egyiküktől még egy italt is kapott. Ezután lett rosszul.

A kábult lány elkeveredett a tömegben asztaltársaságától, nagyjából fél 10-től minden kiesett neki. Több mint hatszáz méterrel odébb, a Lechner téren találtak rá, már ájultan, magatehetetlenül.  Végül a szülei vitték be a klinikára, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták.

Alapos kivizsgáláson esett át, lefuttatták az összes létező drogtesztet rajta, mind negatív lett, a vérében található alkohol pedig nagyjából 4-5 deci bor elfogyasztását mutatta ki, amely semmiképp sem okozhatta volna az eszméletvesztést. Másnap már jobban lett, saját lábán hagyhatta el a klinikát, a történteket azonban azóta sem tudja felidézni.  Az orvosok szerint nagy valószínűséggel a GHB – ismertebb nevén Gina – nevű anyag váltotta ki ezt a hatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik