Közélet

Közmunkára ítélték a diákverő apátfalvi tanárt

A 29 éves férfi korábban azt mondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja.

Százötven óra szellemi munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélte a Makói Járásbíróság csütörtökön azt az apátfalvi tanárt, aki május elején bántalmazta egy diákját. A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek a 29 éves férfit – írja az MTI.

A kollégái által lelkiismeretes, segítőkész pedagógusnak tartott vádlott 2010 óta dolgozott angol-számítástechnika szakos tanárként a Csongrád megyei község iskolájában, ahonnan a történtek miatt körülbelül két héttel a történtek után elbocsátották.

Ahogy arról beszámoltunk, a tanár az iskola udvarán, ebédszünetben szúrta ki a két dulakodó nyolcadikost. Közbelépett, és számon kérte őket. A diák, akire később rátámadt, közölte, ő nem csinált semmit. A férfi ezután a vállánál fogva meglökte, a tanuló tiszteletlenül szólt vissza, a tanár ekkor vesztette el önuralmát. A férfi tenyérrel nyakon ütötte és többször lábon rúgta a diákot és közölte vele, hogy az igazgatóhoz viszi. A tanuló nem akart menni, ezért a pedagus a vállánál, a ruhájánál megragadta és az intézmény vezetőjének irodájához vitte. A nyolcadikos ismét távozni akart, ám ezt a tanár nem hagyta, a ruhájánál fogva a falhoz szorította a diákot. Az incidensnek az vetett véget, hogy az igazgató – meghallva a kiabálást a folyosón – behívta a tanulót, aki könnyű, a vállán felületes zúzódást, valamint háti gerinchúzódást szenvedett

A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja. Lakatos Lajos Sándor bíró a döntés indoklása során kifejtette, az enyhítő körülmények túlsúlya – köztük a jelentős sértetti közrehatás miatt – döntött úgy, hogy az ügyészség által indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés helyett közérdekű munka végzésére kötelezi a vádlottat.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik