Közélet

Nem bírja a börtönt Tribuszerné

A csalás miatt elítélt asszony nagyon beteg, ezért ügyvédje szerint nem lehet rácsok mögött tartani.

Fellebbezést nyújtottam be a letartóztatási végzés ellen, hiszen nem áll fenn sem a szökés, sem az elrejtőzés veszélye, emellett szakértői vélemény mondja ki, hogy ügyfelemet nem lehet a rácsok mögött tartani egészségügyi állapota miatt – közölte dr. Szikinger István ügyvéd a Blikkel.

A lap úgy tudja, Tribuszerné annyira beteg, hogy alig bír mozogni, csak kísérővel tud járni. Ügyvédje szerint így képtelenség, hogy megszökjön, hiszen egyedül nem jutna messzire.

Az asszony információnk szerint jelenleg nem a rabkórházban van, hanem a pécsi börtönben, ott várja sorsa alakulását. Az ügyvéd azt szeretné elérni, hogy ügyfelét házi őrizetbe vagy lakhelyelhagyási tilalom alá helyezzék.

A jogász szerint másodfokon jobban ki kell vizsgálni azt az ügyet is, amikor Tribuszerné azt állította a hatóságnak, hogy kirabolták. Emiatt hatóság félrevezetéséért indult ellene eljárás.

Bár a helyszínen rögzítettek DNS-nyomokat, az iratokból kiderült, hogy nem vizsgálták meg azokat. Ügyfelem korábbi ügye miatt bizonyára feltételezték, hogy nem mond igazat – tette hozzá Szikinger István.

A pilótajáték-szervezőt nyolc év hat hónapra ítélte nemrég a bíróság, és csaknem négymillió forintos vagyonelkobzást is elrendeltek.

A nő 2008 és 2010 között 11 embertől vett át összesen mintegy 20 millió forintot azzal az ígérettel, hogy a több százezres, milliós összegek után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A “befektetésekből” ugyanakkor csak közel 3 millió forint térült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik