Közélet

Furcsa fények jelentek meg Hawaii felett

Rejtélyes fényjelenség tartotta lázban a csendes-óceáni szigetek lakóit, akik egymás után számoltak be a jelenségről a helyi sajtónak.

A helyi KHON2 beszámolója szerint a televízió hírszerkesztőségébe kedden este hat óra után kezdtek el érkezni a telefonhívások az égen látható furcsa, világító fényvonalak, amely cikk-cakk alakban terjedtek szét, nagy magasságban. Ugyancsak telefonhívások áradatáról számolt be rejtélyes fénycsíkkal kapcsolatban a Hawaii News Now szerkesztőségei is.

A rengeteg fényképet készítő sok szemtanú elmondás szerint nagyjából tíz percen át voltak az égen, naplemete idején a fények. „Szuperfényes hosszú vonal, egy kis idő után kacskaringózni kezdett” – mondta el egyikük. „Három pontot láttam, amelyeket ez a ragyogó vonal kötött össze” – közölte egy másik ijedt betelefonáló.

A helyi sajtó munkatársai azonnal telefonálgatni kezdtek, hogy kiderítsék, mi okozhatta a rejtélyes fénycsíkot, de nem találtak magyarázatot. A rendőrség – ahova szintén érkeztek telefonhívások szemtanúktól – közölte, nem hiszik, hogy katonai akcióhoz köthetőek a fények, és a haditengerészet szóvivője is azt mondta, hogy nincsen tudomása katonai akcióról. A parti őrség kijelentette, nem valószínű, hogy a fények vészjelző fényrakéták lettek volna, ők inkább egy becsapódó meteorhoz kötötték a jelenséget.

Végül másnap az amerikai védelmi minisztérium adott ki egy közleményt, hogy egy új rakétavédelmi rendszer tesztjét hajtották végre Hawaiinál, és abban megemlítették, hogy a sziget felett kedd este a rakéták kondenzcsíkját lehetett látni, amit a lemenő nap fénye világított meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik